Wilde eend panklaar


Productomschrijving:
De wilde eend is zeer gegeerd en bekend in de Europese keuken. Hij legt vaak lange afstanden af wanneer hij gaat foerageren. Hierdoor zijn de borstspieren sterk ontwikkeld. Het menu van de wilde eend bestaat vooral uit groen voedsel, kleine waterdiertjes en landbouwgewassen. Hierdoor is het vlees aromatisch van smaak en zeer mals.
De wilde eend panklaar omvat het volledige karkas van het dier.
Verpakking: 1 stuk (500-700gr)

 

Wilde eend ontbeend met vel


Productomschrijving:
De wilde eend is zeer gegeerd en bekend in de Europese keuken. Hij legt vaak lange afstanden af wanneer hij gaat foerageren. Hierdoor zijn de borstspieren sterk ontwikkeld. Het menu van de wilde eend bestaat vooral uit groen voedsel, kleine waterdiertjes en landbouwgewassen. Hierdoor is het vlees aromatisch van smaak en zeer mals. De wilde eend ontbeend met vel is de volledige eend verwijderd van het karkas.

Verpakking: 1 stuk ( 500-600gr)

 

Wilde eendfilet met vel


Productomschrijving:
De wilde eend is zeer gegeerd en bekend in de Europese keuken. Hij legt vaak lange afstanden af wanneer hij gaat foerageren. Hierdoor zijn de borstspieren sterk ontwikkeld. Het menu van de wilde eend bestaat vooral uit groen voedsel, kleine waterdiertjes en landbouwgewassen. Hierdoor is het vlees aromatisch van smaak en zeer mals. De eendenfilets zijn de borstspieren van het dier.
Verpakking: 2 filets (200-250gr)

Tijdens de ruitijd, in de zomer, zijn de mannelijke en vrouwelijke dieren moeilijk van elkaar te onderscheiden, alleen de borst van het mannetje is rossiger en de snavel is groengeel. In deze periode kunnen de eenden even niet vliegen.

Tijdens de paartijd sterven er helaas heel wat vrouwelijke eenden de verdrinkingsdood omdat zij door hun meerdere minnaars niet de kans krijgen om weer boven water lucht te halen.

In het najaar trekken ze vaak naar grote open waters. Ze overwinteren ook wel in parkvijvers, waar ze zich al snel bedelend onder de mensen brengen. Ze zijn schuw en voorzichtig als ze hun toevlucht op stille open wateren zoeken, maar brutaal en opdringerig als ze in parkvijvers overwinteren.

De wilde eend telt rond de 10.000 veren en kan tot 15 jaar oud worden.

CONTACT

E axel@wildax.be
T 0491/11.57.20
A Zevendonkse weg 6
2460 Kasterlee, Belgiƫ

AFHALEN

Voor dinsdag besteld, vrijdag op te halen
Afhaalpunt;
Bioshop Patersstraat, Turnhout

Close Cart
Back to top