Background

Everzwijnfilet
Productomschrijving:
De filet is de rug van het everzwijn en is een “niet-werkende-spier” is. Dit betekent dat de spier weinig gebruikt wordt bij activiteit. Dat is dan weer de reden waarom hij zo fijn en zacht is van structuur. De spier bevat weinig vet en bindweefsel. Everzwijnen voeden zich onder meer met paddenstoelen, bosbessen, kastanjes, wortelen, knollen en kruiden. Dat geeft ze een aparte en unieke wildsmaak.
Verpakking: 1,0-1,5 kg
Prijs: 25€/kg
Bestel:
0491/11.57.20 of axel@wildax.be

Everzwijnhaasje
Productomschrijving:
Het haasje of filet pur behoort tot de rugspieren en is het beste en malste stuk vlees van het dier. Everzwijnen voeden zich onder meer met paddenstoelen, bosbessen, kastanjes, wortelen, knollen en kruiden. Dat geeft ze een aparte en unieke wildsmaak.
Verpakking: 1,0kg
Prijs: 27€/kg
Bestel:
0491/11.57.20 of axel@wildax.be

Everzwijngebraad
Productomschrijving:

Het gebraad is afkomstig uit de achterbil van het everzwijn.  Everzwijnen voeden zich onder meer met paddenstoelen, bosbessen, kastanjes, wortelen, knollen en kruiden. Dat geeft ze een aparte en unieke wildsmaak.
Verpakking: +-800gr
Prijs: 28€/kg
Bestel:
0491/11.57.20 of axel@wildax.be

Everzwijnstoofvlees
Productomschrijving:
Het vlees van de schouder en een gedeelte van de achterbil wordt versneden tot stoofvlees. Everzwijnen voeden zich onder meer met paddenstoelen, bosbessen, kastanjes, wortelen, knollen en kruiden. Dat geeft ze een aparte en unieke wildsmaak. Ideaal voor een lekker winters stoofpotje.
Verpakking: 2,5kg
Prijs: 15€/kg
Bestel:
0491/11.57.20 of axel@wildax.be

Everzwijnsteak
Productomschrijving:
De Everzwijnensteak wordt uit het beste deel van het dier gesneden en wordt gekenmerkt door een malse structuur. Everzwijnen voeden zich onder meer met paddenstoelen, bosbessen, kastanjes, wortelen, knollen en kruiden. Dat geeft ze een aparte en unieke wildsmaak. Ideaal voor een lekker winters stoofpotje.
Verpakking: +-400 gr
Prijs: 28€/kg
Bestel:
 0491/11.57.20 of axel@wildax.be

Oude keilers (mannetjes) leven solitair
De zeug is een bijzonder goede verzorgster. Ze duldt niemand in de buurt van haar kinderen, geen mens en geen dier. Zelfs vader keiler wordt op afstand gehouden, want die verslindt rustig zijn eigen kinderen
Everzwijnen zijn alleseters. Ze verorberen eikels, kastanjes, beukennootjes, paddenstoelen, regenwormen, muizen, jonge konijnen, valwild. Alles wat eetbaar en lekker is.
Het everzwijn is roekeloos, en niet ongevaarlijk. Hij is zeer snel en wendbaar, ook al lijkt dat niet zo. Zeugen met hun jongen kunnen zeer gevaarlijk zijn.
Ze kunnen een gewicht bereiken van wel 200 kg
Everzwijnen zijn slimmer dan herten en reeën
Ze halen een topsnelheid van ongeveer 60km/uur

CONTACTEER ONS

HIER