Reefilet
Productomschrijving:
De reefilet is de rug van de ree en is een “niet-werkende-spier” is. Dit betekent dat de spier weinig gebruikt wordt bij activiteit. Dat is dan weer de reden waarom hij zo fijn en zacht is van structuur. De spier bevat weinig vet en bindweefsel. Het ree is een echte fijnproever en dit vertaalt zich dan ook in de smaak van het vlees. De smaak is minder uitgesproken dan die van het edelhert en het everzwijn. Het ree voedt zich met bladeren, twijgen en scheuten van struiken en bomen. Ook vruchten (bramen, bessen), kruiden, eikels, beukennootjes, grassen en landbouwgewassen (bieten, granen en krop gewassen) eet hij graag.
Verpakking: 1 stuk (+-450gr)
Reestoofvlees
Productomschrijving:
Het vlees van de schouder en een gedeelte van de achterbil wordt versneden tot stoofvlees. Het ree is een echte fijnproever en dit vertaalt zich dan ook in de smaak van het vlees. De smaak is minder uitgesproken dan die van het edelhert en het everzwijn. Het ree voedt zich met bladeren, twijgen en scheuten van struiken en bomen. Ook vruchten (bramen, bessen), kruiden, eikels, beukennootjes, grassen en landbouwgewassen (bieten, granen en krop gewassen) eet hij graag.
Verpakking: 1kg
Bevruchte reegeiten kunnen de dracht uitstellen. Dit wil zeggen dat zij zelf bepalen wanneer de embryo start te groeien. Omdat de reegeiten in juli-augustus bevrucht worden zouden hun jongen te vroeg geboren worden. Door de koude temperaturen zouden de jongen het niet overleven. Hier heeft moeder natuur een trucje op gevonden, namelijk het uitstellen van de dracht.
Reeën leven meestal solitair. In de winter komen ze samen in zogenaamde ‘sprongen’. Zo vinden ze makkelijker eten.
Reeën zijn honkvast. Ze wisselen zelden van standplaats.
Gemiddeld eet een ree 4kg groenvoer per dag.
Het ree is een herkauwer en iedere spijsbrok wordt, afhankelijk van de voedselsoort, zo’n 45 tot 90 keer gekauwd.