Background

Haas panklaar
Productomschrijving:
Het haas leeft in gras-en landbouwgebieden. Hazen zijn groot en zwaar en voeden zich met tarwe, suikerbiet, wilde grassen,  wilde kruiden en gewassen. Vooral hazen die in november en december werden gevangen hebben een sterkere wildsmaak. De haas panklaar omvat het volledige karkas van het dier.
Verpakking:  per stuk (+-2kg)
Prijs: 27€/stuk
Bestel:
0491/11.57.20 of axel@wildax.be

Hazenfilet
Productomschrijving:
De filet is de rug van de haas en is een “niet-werkende-spier” is. Dit betekent dat de spier weinig gebruikt wordt bij activiteit. Dat is dan weer de reden waarom hij zo fijn en zacht is van structuur. De spier bevat weinig vet en bindweefsel. Het haas leeft in gras en landbouwgebieden. Hazen zijn groot en zwaar en voeden zich met tarwe, suikerbiet, wilde grassen,  wilde kruiden en gewassen. Vooral hazen die in november en december werden gevangen hebben een sterkere wildsmaak.
Verpakking: +- 300gr
Prijs:
55€/kg

Bestel:
0491/11.57.20 of axel@wildax.be

Hazenragout
Productomschrijving:
Het vlees van de schouder en de achterbil wordt versneden tot stoofvlees. Het haas leeft in gras en landbouwgebieden. Hazen zijn groot en zwaar en voeden zich met tarwe, suikerbiet, wilde grassen,  wilde kruiden en gewassen. Vooral hazen die in november en december werden gevangen hebben een sterkere wildsmaak.
Verpakking: per 1,0 kg
Prijs: 22€/kg
Bestel:
0491/11.57.20 of axel@wildax.be

Hazen wonen niet in een hol, zoals de konijnen, maar in een ondiepe kuil, die pot of leger wordt genoemd.
In het leger liggen de hazen met hun kop naar de wind, zo kunnen ze eventueel gevaar sneller horen aankomen.
Een door een hond achtervolgde haas gaat er niet blindelings vandoor, maar probeert door het slaan van haken te ontkomen. Zodra hij een flinke voorsprong heeft uitgebouwd gaat hij zijsprongetjes maken en stukjes terug lopen om zijn achtervolger te misleiden. Hazen zijn dus zo dom nog niet.
De topsnelheid ligt rond de 70km/uur.
De moerhaas (vrouwtje) werpt drie tot vier keer per jaar twee tot vier jongen.

CONTACTEER ONS

HIER