Hertenfilet
Productomschrijving:
De filet is de rug van het hert en is een “niet-werkende-spier” is. Dit betekent dat de spier weinig gebruikt wordt bij activiteit. Dat is dan weer de reden waarom hij zo fijn en zacht is van structuur. De spier bevat weinig vet en bindweefsel. Hertenvlees kenmerkt zich door zijn donkerrode kleur van het vlees. De smaak van het vlees wordt vaak omschreven als vol en kruidig. Deze smaak dankt het hert aan zijn uitgebreide menu van grassen, kruiden, zaden, nootjes enzovoort.
Verpakking: 1 stuk (+-500gr)
Hertengebraad
Productomschrijving:
Het gebraad is afkomstig uit de achterbil van het hert. Hertenvlees kenmerkt zich door zijn donkerrode kleur van het vlees. De smaak van het vlees wordt vaak omschreven als vol en kruidig. Deze smaak dankt het hert aan zijn uitgebreide menu van grassen, kruiden, zaden, nootjes enzovoort.
Verpakking: 1 stuk (600-800 gr)
Hertensteak
Productomschrijving:
De hertensteak wordt uit het beste deel van de achterbil gesneden en wordt gekenmerkt door een malse structuur. De smaak van het vlees wordt vaak omschreven als vol en kruidig. Deze smaak dankt het hert aan zijn uitgebreide menu van grassen, kruiden, zaden, nootjes enzovoort.
Verpakking: 2 stuks (+-350 gr)
Hertenstoofvlees
Productomschrijving:
Het vlees van de schouder en een gedeelte van de achterbil wordt versneden tot stoofvlees.
De smaak van het vlees wordt vaak omschreven als vol en kruidig. Deze smaak dankt het hert aan zijn uitgebreide menu van grassen, kruiden, zaden, nootjes enzovoort.
Verpakking: 1kg
De mannelijke dieren kunnen wel tot 180kg wegen
Hinden en Herten leven het gehele jaar, uitgezonderd tijdens de paartijd, gescheiden van elkaar.
Bij de vrouwelijke dieren leidt de leidhinde (vaak een oude ervaren hinde) de roedel.
Bij de mannelijke dieren heeft vaak een jong hert de leiding als ze op stap gaan. De oudere herten vinden het waarschijnlijk te gevaarlijk om zelf voorop te lopen.
Heel oude Herten trekken er graag op hun eentje of vergezeld van een jonge ‘verkenner’ op uit.
Een volwassen hert heeft per dag ongeveer 10kg groenvoer nodig
Edelherten beschikken over goede zintuigen. Het breken van een takje kunnen ze tot op 400 meter horen. De reuk is, zo mogelijk, nog beter ontwikkelt.