Fazantfilet met vel 


Productomschrijving:
De fazant is een vogel uit de familie van de fazantachtigen en is een ware delicatesse. Het is dan ook geen wonder dat deze vogel elk jaar opnieuw op de menukaarten verschijnt van de beste restaurants in Vlaanderen. Laat je verrassen door de verfijnde smaken van deze wildsoort. De fazantenfilets zijn de borstspieren van het dier. Deze fazantenfilets zijn afkomstig van de grotere dieren met een beter ontwikkelde vetlaag.
Verpakking: 4 filets (+- 600gr)

 

Fazantfilet zonder vel


Productomschrijving:
De fazant is een vogel uit de familie van de fazantachtigen en is een ware delicatesse. Het is dan ook geen wonder dat deze vogel elk jaar opnieuw op de menukaarten verschijnt van de beste restaurants in Vlaanderen. Laat je verrassen door de verfijnde smaken van deze wildsoort. De fazantenfilets zijn de borstspieren van het dier.
Verpakking: 2 filets (+- 250gr)

 

Fazanthaan panklaar


Productomschrijving:
De fazant is een vogel uit de familie van de fazantachtigen en is een ware delicatesse. Het is dan ook geen wonder dat deze vogel elk jaar opnieuw op de menukaarten verschijnt van de beste restaurants in Vlaanderen. Laat je verrassen door de verfijnde smaken van deze wildsoort. De fazanthaan panklaar omvat het volledige karkas van de fazant.
Verpakking: 1 stuk (800-900gr per stuk)

 

Fazanthen panklaar


Productomschrijving:
De fazant is een vogel uit de familie van de fazantachtigen en is een ware delicatesse. Het is dan ook geen wonder dat deze vogel elk jaar opnieuw op de menukaarten verschijnt van de beste restaurants in Vlaanderen. Laat je verrassen door de verfijnde smaken van deze wildsoort. De fazanthen panklaar omvat het volledige karkas van het dier.
Verpakking: 1 stuk (600-800gr per stuk)

Fazanten hebben korten, afgeronde vleugels waarmee ze een snelle, krachtige vlucht kunnen ontwikkelen. Toch lopen ze liever dan ze vliegen. Bij gevaar drukken ze zich of maken zich lopend uit de voeten. Pas wanneer de omstandigheden hen daartoe dwingen gaan ze kakelend (hanen) op de vleugels.

Een fazanthaan is polygaam en kan wel tot 10 hennen ‘bezitten’, hier wordt fel voor gevochten door de hanen onderling.

Hoewel fazanten echte lopers zijn, vliegen de hennen altijd naar hun nest toe. Ze doen dit om te voorkomen dat roofdieren als vossen, wezels, hermelijnen en bunzingen hun spoor volgen.

Fazanten slapen meestal in bomen. Dat is veiliger. Je kan je misschien afvragen hoe het mogelijk is dat er nooit eens een slapende fazant naar beneden valt. Reminrichtingen in de teengewrichten zorgen er echter voor dat de dieren tijdens hun slaap het steunpunt niet loslaten. Wat zit de natuur toch mooi in elkaar!

CONTACT

E axel@wildax.be
T 0491/11.57.20
A Zevendonkse weg 6
2460 Kasterlee, België

AFHALEN

Voor dinsdag besteld, vrijdag op te halen
Afhaalpunt;
Bioshop Patersstraat, Turnhout

Close Cart
Back to top