- MOEILIJKHEIDSGRAAD: MAKKELIJK
- 40 MINUTEN
Ingrediënten
AANTAL PERSONEN: 4
- 4 hertenbiefstukjes (+/-100 g)
- 8 vijgen
- 200 ml porto
- 100 ml rode wijn
- 200 ml wildfond
- 2 el wijnazijn
- 2 kruidnagels
- 2 laurierblaadjes
- 4 jeneverbessen
- 4 takjes tijm
- 100 g ijskoude boter (in blokjes)
- versgemalen peper – zout
Bereidingswijze
Bak de biefstukken in een mix van olie en boter, zonder peper en zout toe te voegen, tot ze mooi bruin zijn aan de buitenkant maar rood vanbinnen. Haal het vlees uit de pan en zet apart.
In dezelfde pan voeg je de port, rode wijn, wijnazijn en wildfond toe. Voeg daarna de kruidnagel, laurierblad, tijm en jeneverbessen toe. Leg de gehalveerde vijgen in de pan en breng alles aan de kook. Laat het inkoken tot ongeveer een derde van de oorspronkelijke hoeveelheid.
Haal de vijgen uit de pan en houd ze warm. Zet de pan van het vuur en klop geleidelijk de ijskoude klontjes boter met een garde door de saus, zodat deze mooi glad en gebonden wordt. Voeg de vijgen vervolgens weer toe aan de saus.
Serveer en geniet!